Mussomeli se je vpletel v reševanje zahtevka denacionalizacije Radenske

23. Maj 2013 13:23

Ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli se je vpletel v reševanje zahtevka za vrnitev Radenske. Na Upravno enoto v Gornji Radgoni naj bi namreč kar v angleščini pisal, da naj zadevo rešujejo hitro in pošteno. Na upravni enoti tovrstno posredovanje razumejo kot pritisk.

Kot piše bloger Plagiator, kako pa naj bi na Upravni enoti v Gornji Radgoni to posredovanje veleposlanika Mussomelija drugače razumeli, kot neprimeren pritisk avtoritete diplomatskega predstavnika svetovne vojaške, politične in ekonomske velesile? Seveda to ni prvi primer neprimernega ali vsaj zelo spornega vmešavanja ameriškega veleposlanika v notranje zadeve Slovenije. Pred kratkim je na takšno nedopustno delovanje ter prakso gospoda Mussomelija javno opozorila tudi že skupina slovenskih diplomatov.

Nadaljuje, da bi v skrajnem primeru morali gospodu ameriškemu veleposlaniku Mussomeliju odločno povedati, da če namerava s takšno prakso nadaljevati se mu bo odkazalo gostoljubje v državi Sloveniji. Namreč tega kar si dovoli ameriški veleposlanik gospod Mussomeli ne moremo zaslediti pri nobenem drugem veleposlaniku ali diplomatu kake druge države v državi Sloveniji, še dodaja. (foto: Wikipedia)

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]