Ste že kdaj razmišljali o virtualnem samomoru?

23. Maj 2013 12:04

Lahko rečemo, da obstajajo le še redki, predvsem med pripadniki mlajših generacij, ki niso poleg v svoje “zemeljsko” realno življenje, na nek način vpeti tudi v svoje virtualno življenje oz. več njih. Ob vseh oblikah življenja, ki so nam na voljo, pa se seveda ponuja tudi vprašanje kako je s samomorilnostjo v virtualnem življenju oz. ali ste tudi sami že kdaj pomislili, da bi naredili virtualni (spletni) samomor?

Torej, če obstaja virtualno življenje mora obstajati tudi virtualna smrt. Doseči le to oziroma za vedno pokopati virtualni jaz pa je vse prej kot lahko. Kot piše Samo Brodnik, tako kot lahko z nekaj kliki ustvarimo popolnoma novo življenje, ga enako enostavno tudi ukinemo. In če nas čez čas spet zamika, da bi preverili kaj se dogaja z našimi starimi virtualnimi življenji lahko vse dokaj enostavno spet prikličemo v življenje.

Dodaja, da je tudi sam že večkrat razmišljal o tem, da zapre oziroma ukine vse svoje račune pri različnih ponudnikih, toda si tega ne upa oziroma, kot piše, noče biti taka p****, da bo iznenada spet virtualno zaživel, ko se bi mu zljubilo.

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]