Na 11. september smo pa kar pozabili, anede?

17. Sep 2015 08:03

pojdi-k-vraguDialog na Kanalu A:
novinarka:”Bi prišli tudi v Slovenijo?”
Begunec ji zgroženo odvrne:”V deželo Stalina in Lenina?! Oh, ne, ne, to pa ne! Pojdite k vragu!”
Bi kdo še kaj dodal?

Zadnje čase se na različnih srečanjih in okroglih mizah vedno bolj pogosto pogovarjamo o tem, zakaj nikogar nič več nič ne briga. Zakaj nikomur ni nič več mar, kaj se dogaja s Slovenijo in v Sloveniji. In nenazadnje: zakaj državljani prav po alzheimersko pozabljajo, kaj se je dogajalo včeraj in danes ploskajo tistemu, nad katerim so se še nedavno zgražali.

Tudi tisti, ki spremljajo javno mnenje v državi preko različnih anket, niso zadovoljni. Včasih so imeli kar nekaj dela s prirejanjem različnih anket, lestvic in javnomnenjskih raziskav, danes jim državljani jedo z roke in na vprašanja odgovarjajo točno tako, kot si želijo.

”Ljudje sploh nimajo več hrbtenice. Ne razmišljajo več s svojo glavo. Če je, na primer, v medijih pozitivno ali negativno naravnan članek o politiku, oziroma o dogodku, o katerem sprašujemo, bodo vprašani, ne da bi sploh kaj razmišljali, odgovarjali, kot od njih pričakujemo,”se čudi Judita, ki že vrsto let za neko agencijo zbira tovrstne podatke. ...več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]