“Na eni strani kaže, da bo Andrej Šiško zmagal z lahkoto, na drugi, da je Romana Tomc favorit.”

9. Okt 2017 20:35

Poleg raziskav javnega mnenja, ki jih v predvolilnem času redno opravljajo za to usposobljena podjetja – trenutno je najbolj aktualno merjenje razpoloženja volivcev glede izbora predsednika države – obstajajo tudi ankete, ki jih na svojih spletnih straneh ponujajo slovenski novičarski portali.

Če so rezultati javnomnenjskih raziskav še nekako realni, pa so rezultati na večini slovenskih spletnih portalov daleč od realnosti.

Kot ugotavlja Sašo Ornik – Jin je moderno, da se na spletne strani postavlja ankete o tem ali onem in nič drugače ni s predsedniškimi volitvami. Pri tem dobivamo prav neverjetne rezultate. Na eni strani kaže, da bo Andrej Šiško zmagal z lahkoto, na drugi, da je Romana Tomc favorit. Najde se celo takšna, kjer je Suzana Lara Krause ena izmed težkokategornic. Pahor se ne zdi več tako močan.

Toda, te ankete več povedo o tem, kakšne obiskovalce imajo te strani, kot o tem, koga bodo Slovenci na predsedniških volitvah podprli. So tudi pokazatelj kdo ima na spletu več privržencev.

Teh anket ne gre jemati resno, a žalostno je, da jih nekateri vendarle… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]