“Nabijmo ga!”

26. Okt 2016 08:37

Da so mediji lahko orožje se je v Sloveniji pokazalo že mnogokrat. Nazadnje pri poročanju Slovenskih novic, te sicer slovijo po svojem senzacionalizmu, ko so se brez kakršnih koli dokazov ampak zgolj na podlagi pričevanja ene izmed mam lotili vzgojiteljice iz vrtca v Slovenski Bistrici, ki naj bi ob tla vrgla enega izmed otrok. Sicer pri starših in otrocih zelo priljubljena vzgojiteljica je pristala na psihiatrični bolnišnici, vsaj sto staršev, krajanov in sodelavcev pa je v njeno podporo pripravilo shod ter istočasno tudi izrazilo nasprotovanje senzacionalističnemu pisanju.

Čeprav ne vemo natančno in težko objektivno sodimo glede primera vzgojiteljice, ki je po objavi članka v Slovenskih novicah morala na bolniško, je to vendarle znak za alarm. Uredništvo bi se moralo tako opredeliti, uredniki pa raziskati, na podlagi česa je bil napisan očitno uničujoč članek.
 
“Nabijmo ga!” je zelo pogost izraz, ki ga v Sloveniji uporabljajo uredniki medijev… celoten odziv predsednika Združenje novinarjev in publicistov Tina Mamića si lahko preberete na njegovem blogu.
Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]