Najprej so prišli po fašiste, potem so prišli po antifašiste

4. Sep 2017 09:13

Kot poroča Politico, so ameriški obveščevalci že lansko leto svarili pred levičarskimi ekstremisti. Služba za domovinsko varnost je njihovo delovanje celo označila za domači terorizem.

Prej še neobjavljeni dokumenti kažejo, da so do aprila 2016 oblasti verjele, da so anarhistični ekstremisti glavni povzročitelji nasilja na javnih shodih proti razponu ciljev. Oblasti so jih krivile napadov na policijo, vlado in politične institucije, skupaj s simboli kapitalističnega sistema, rasizma, socialne nepravičnosti in fašizma. To po zaupnem skupnem poročilu DHS in FBi iz leta 2016.

Takšno poročilo ni nobeno presenečenje. Resnica je, da so zamaskirani in oboroženi posamezniki že lansko leto začeli s poskusi preprečevanja shodov konservativnih govorcev in podpornikov Trumpa.

Pri tem je prihajalo do nasilja, posledica pa je bila oboroževanje nasprotne strani, tako da je je bila tragedija v Charlottesvillu, kjer je prišlo do terorističnega napada s strani skrajnega nacionalista, le vprašanje časa … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]