Napredni trgovci

16. Maj 2009 19:02

Pred časom so se pojavljali nekakšni pozivi o bojkotu trgovskih verigarjev. Na enega od njih je jezen tudi eden izmed blogerjev, ki ga je površno branje pripravilo do prave ekspertize. Zdaj pa ima …


Pa sploh kdo opazi, kako se trgovci sploh trudijo za nas?

Vsakotedensko nam na domove pošljejo lične zloženke, kjer so lepo naslikani artikli, ki so še posebej ugodni. Tako prihranimo na času, ko npr. nimamo idej, saj nam podajajo resnično uporabne predloge, artikle pa nam še posebej znižajo.

T.i. centre nam postavijo nekam daleč izven centrov mest, da se nam ni treba mučiti po ozkih in zatrpanih ulicah, kjer nas lahko kakšan čudak iz kakšnega slabo osvetljenega kota še prestraši.

Na policah so izdelki lepo zloženi, praktično vedno pri roki. Kruha je vedno dovolj, tudi če imamo čas za nakupe šele zvečer, po potrebi pa nam še kaj pogrejejo. Veliko je tudi degustacij, kar pomeni, da se lahko o različnih izdelkih še dodatno prepričamo, poleg tega pa spoznamo še njihove mlade sodelavke, ki so na moč prijazne.

V nekoliko večjih centrih resnično poskrbijo za nas, saj imajo bogat kulturno-zabavni program. Upam, da jim občine in ministrstva pomagajo pri sofinanciranju, saj res poskrbijo, da najširše množice pridejo v stik s kulturno, ne pa zgolj neke ožje elite.

Sam sem očitno v teh centrih premalokrat, saj sploh nisem opazil novega trenda animacije nakupovalne raje. Ker naši prijatelji trgovci vedo, da imamo malo časa in smo nenazadnje premalo v stiku z naravo, so nam to pripeljali kar v center. Zelo sem se razveselil dveh čiv-čiv animatorjev, saj sem čakanje pred blagajano zapolnil z nasmeškom na obrazu.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]