Ne glede na vse, vlada mora pasti!

29. Okt 2012 09:23

Slovenija je v hudih težavah in vlada je napovedala pet ključnih ukrepov, s katerimi bi državo izpeljala iz krize. A praktično vsi so se znašli pod blokado različnih akterjev – sindikati napovedujejo množične proteste, nekateri manjši sindikati zbirajo podpise za referendum, slednjega napoveduje tudi državni svet, pritožujejo se upokojenci, študentje, in še marsikdo. In kdo stoji za vsemi temi interesnimi skupinami?

Na čelu Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je član delavskega sveta SD Dušan Semolič, na čelu SVIZ je član TRS, nekdanji Kučanov zet in znani politični levičar Branimir Štrukelj. Na čelu zveze društev upokojencev je javna podpornica Zorana Jankovića Mateja Kožuh Novak. Na čelu državnega sveta je viden član LDS Blaž Kavčič itd.

Nekateri tako ugotavljajo, da gre pri blokadi vladnih ukrepov za izhod iz krize v bistvu za politično odstranitev vlade Janeza Janše, ne glede na posledice. Mednje sodi avtor bloga Ste vsi neumni, ki v ozadju vidi ponoven poskus Zorana Jankovića, da se povzpne na oblast. (v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali je blokada vladnih ukrepov dobra za Slovenijo)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]