Ne kaže nam drugega, kot da Alenki Bratušek damo možnost

8. Maj 2013 08:19

“Tudi v Sloveniji nas je vse več takšnih, ki vidimo problem vztrajanja slovenske krize v moralni izprijenosti vodilnih ljudi, prvenstveno državnih in lokalnih politikov, kot tudi gospodarstvenikov, ekonomistov, bančnikov in še koga”, v tokratnem zapisu piše psihoanalitik Roman Vodeb.

Nadaljuje, da ne gre toliko za to, da imamo ponesrečeno zastavljen politični sistem in celotno ekonomsko-gospodarsko oziroma upravljalsko paradigmo. Bolj gre za to, da so v jedro in vse pomembne pore sistema vpeti pokvarjeni ljudje.

Vodeb piše, da je banalno tudi to, da dovolimo, da se psihopati vedno znova prerinejo v ospredje, v demokraciji pa imajo ljudje, ki se prerinejo na vodilne položaje najverjetneje patološko osebnostno strukturo.

Med drugim se v zapisu dotakne še psihopatije faličnih žensk na vodilnih položajih, kar je, kot piše, posebno poglavje. A kot v zaključku zapisa ugotavlja, nam ne kaže drugega, kot da Alenki Bratušek damo možnost in jo toleriramo vsaj nekaj časa, četudi ji bo občasno spodrsavalo. (foto: Wikipedia)

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, na kakšen način bi bilo bolje zmanjševati javnofinančni primanjkljaj)

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]