Nekoč holokavst, včeraj Odessa, jutri …

7. Maj 2014 14:52

odesaRazmere v Ukrajini se vse bolj zaostrujejo, a vseeno se zdi Ukrajina daleč stran in da se nam kaj podobnega ne more pripetiti.

Ampak ali je temu res tako? Nam članstvo v EU res zagotavlja in garantira mir? Rafael Zupančič v odgovoru na omenjena vprašanja povleče vzporednice z dogajanjem v svetu in Sloveniji danes, kakor tudi z nekaterimi dogodki iz preteklosti.

Glede na vso grozljivost dogajanj se sprašuje tudi ali je postala Ukrajina poligon za testiranje in simulacije ter predvidevanja bodočih dogajanj, ki jih obvladujejo t.i. svetovni gospodarji.

Ugotavlja, da o vsem skupaj več ali manj molči tudi mednarodna skupnost in dodaja, da je le tu in tam zaslediti kakšen zapis, ki pa je deležen takojšne kritike, češ, da gre za rusko propagando, pri čemer vsi pišejo, da gre za tragedijo, tragične okoliščine ipd..

Težko je zaslediti tudi zapise, ki jasno povedo, da gre za okruten zločin, za katerega bi morali storilci nemudoma odgovarjati, za zločin, ki bi moral vsem zavednim ljudem tega sveta in tudi prebivalcem Republike Slovenije odpreti oči in nas spodbuditi, da ne molčimo in ne gledamo mimo.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]