Neoliberalne ideje drastično spremenile upravljanje države

6. Jun 2014 13:23

delovna_silaNa nacionalni ravni so neoliberalne ideje drastično spremenile upravljanje države. Z močnim spodbujanjem tržnih gospodarstev, ki močno promovira konkurenco smo prišli v objem polnega socialnega darvinizma, ki je zmeraj vladal kot temelj za kapitalizem v kakršnikoli obliki.

Svoboda, ki jo uporabljajo kot eno izmed ključnih besed za promoviranje svoje ideologije, skriva različne svobode. Svoboda izkoriščanja, svoboda vrtoglavih dobičkov brez prispevkov in odgovornosti do skupnosti, svoboda izkoriščanja tehnoloških izumov za zasebno korist,svoboda do uničevanja narave za zasebno korist, svoboda do izkoriščanja naravnih katastrof in vojn za zasebno korist,svoboda lastiti vodo, zrak, svoboda lastiti planet.

Tako uvodoma zapiše bloger Matjaž, ki v nadaljevanju piše o tej, kot jo poimenuje, narcistični ideologiji katere največja grožnja je medsebojno tekmovanje za omejene vire, spodbujanje in ustvarjanje čim večje in hitrejše potrošnje naravnih virov, aktivno spodbujanje povečanja osebne porabe, iskanje najcenejših virov, z najcenejšo delovno silo, itd..

Na koncu pa ponudi možnost  alternativnih ekonomij.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]