Nepridipravov uspeh

9. Okt 2014 13:23

Franc_KanglerEno izmed večjih presenečenj lokalnih volitev, vsaj za površne opazovalce, je bil prav gotovo preboj Franca Kanglerja v drugi krog volitev za župana Maribora.

Potem namreč, ko so ga pred dvema letoma z županskega stolčka odnesli protesti, in ko se je zdelo, da je politično mrtev, se je vrnil v velikem slogu.

Tisti, ki si ne morejo razložiti protestov, ki so Kanglerja pregnali s položaja župana in zdajšnje podpore, nočejo razumeti, da takrat proti njemu ni protestiral cel Maribor. Če rečemo, da je bilo protestnikov na največjem protestu čez 10000, če upoštevamo, da so bili na različnih protestih udeleženi isti ljudje, tudi če prištejemo še simpatizerje protestov, ki so ostali doma, nam to še vedno ne da večine Mariborčanov. Jasno je tudi, da je mnogo protestnikov prišlo tudi od drugod, meni bloger Jin.

Med drugim dodaja tudi, da je Kangler vseskozi imel svojo bazo. Glede na to, da se zna pohvaliti s svojimi dosežki, kar je dobro izkoristil tudi v predvolilni kampanji, ki je bila zaradi velikega števila kandidatov zelo raztresena, pa je lahko dosegel dovolj volivcev.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]