“Ni okusno izpostavljati svojih ločenih mnenj”

18. Jun 2014 08:15

shod_majniska_dekleracija_2014_2Včeraj je postalo tudi uradno, da je Ustavno sodišče zavrnilo ustavno pritožbo Janeza Janše zaradi obsodilne sodbe v zadevi Patria.

Razmerje glasov ustavnih sodnikov je bilo 6:3, pri čemer je 6 sodnikov pritožbo zavrnilo predvsem zato, ker še niso bila prej izčrpana vsa pravna sredstva, medtem ko so trije sodniki podali odklonilna ločena mnenja, ki pa jih nekateri vidijo kot politična.

“Namesto Don Kihotske borbe s črkami, bi pričakoval malce višji pogled. Kadar pogled ni enoten enostavno ni okusno izpostavljati svojih ločenih mnenj. Nespodobno za sodnike je, da sploh izpostavljajo ali nakazujejo svoje politično prepričanje, kajti s tem si vnaprej zagotavljajo alibi vsaj pri delu svoje publike. S tem žrtvujejo tudi iluzijo nepristranskosti. Nespodobno je, da vsak osnovnošolec vnaprej ve, kako bo glasoval posamezni sodnik. In potem kdo omeni, da običajna javnost ne razume pravniških globin…” v uvodu zapiše bloger Neue Expres in v nadaljevanju poda kritičen pogled na omenjeno zadevo.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]