Nov terminal na ljubljanskem letališču do poletja 2021

29. Jan 2019 14:48

Gradnja novega terminala na ljubljanskem letališču se bo sicer nekoliko zamaknila, vendar naj bi bil nov terminal predvidoma odprt poleti 2021.

Kot pišejo na blogu Uporabna stran bo zamuda nastala, ker je Fraport Slovenija d.o.o., družba, ki upravlja ljubljansko letališče, zavrnila vseh šest pravočasno prijavljenih ponudb za gradnjo novega potniškega terminala. Na Fraportu ocenjujejo, da se bo zaradi ponovitve razpisa odprtje zamaknilo za 3 mesece.

Iz Fraporta Slovenija so za Uporabno stran sporočili, da se bodo trudili, da bonov terminal v funkciji do poletja 2021, predhodna časovnica je predvidevala odprtje do pomladi 2021. Če upoštevamo okvirni terminski plan za projekt »Širitev potniškega terminala«, bi se testiranje in poskusno obratovanje novega terminala lahko pričelo 17 mesecev od začetka gradnje. Ker bo ponovitev razpisa vzela vsaj 2 dodatna meseca časa, bo poletje izjemno težko ulovljivo, če pa odločitev izvajalca podana pritožba in bo zadevo reševala Državna revizijska komisija, potem pa takoj govorimo o jeseni 2021. Vsekakor bi bilo dobro, da se projekt čimprej začne odvijati, saj bo Slovenija v drugi polovici leta 2021 znova predsedovala Svetu EU. V primeru, da terminal takrat še ne bo zgrajen, bo povečanje števila potnikov, na že tako preobremenjenem letališču, pomenilo precejšen kaos…več podrobnosti v zapisu bloga

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]