Nova24TV – predvsem pri SDS ne bodo mogli več trditi, da so žrtve medijskih manipulacij

16. Okt 2015 13:23

jansa_nova24tvPotem, ko je pred dnevi že začela oddajati radijska postaja Novi radio, je sedaj začel delovati tudi internetni portal Nova24TV, ki je medijski projekt prvaka SDS Janeza Janše. Decembra naj bi začeli tudi s televizijskim oddajanjem. Medij, ki nastopa pod geslom “Prvi v službi resnice”, naj bi bil predvsem odgovor idejnim vodjem novega projekta nenaklonjenim medijem.

Nekateri na politični desnici resnično mislijo, da je za njihove neuspehe krivo medijsko manipuliranje. Odgovor na takšno razmišljanje je Nova24TV, ki bi naj predrla meglo, ki jo proizvajajo nenaklonjeni mediji, s tem pa vplivala na volilno telo, ki bi bilo potem bolj pripravljeno svoj glas na volitvah podeliti prav njimuvodoma zapiše Sašo Ornik Jin, ki meni, da je slovenski medijski prostor razdrobljen. Sicer se res bolj nagiba k političnim silam, ki se same imenujejo za liberalne ali social demokratske, kar pa ne pomeni, da imamo v državi cenzuro.

Prihod Nova24TV ne bo prinesel kakšnih radikalnih sprememb, pozdravimo pa lahko njen prispevek k pestrosti. Ljudje bodo imeli več izbire. Povrhu pa na politični desnici, predvsem pri SDS, ne bodo mogli več trditi, da so žrtve medijskih manipulacij, ki jih nenehno blatijo in pomagajo proizvajati instant stranke, še med drugim piše Ornik.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]