Občutili bomo vse posledice tega državnega kriminala

22. Maj 2013 13:23

Aktualna vlada in njena predsednica Alenka Bratušek že od vsega začetka zatrjuje, da vedo kaj je potrebno storiti in kako Slovenijo pripeljati iz krize brez tuje pomoči. Upati gre, da to tudi res vedo in znajo, a po nekaterih že sprejetih in napovedanih ukrepih se marsikomu porajajo dvomi.

Kot piše avtor bloga Besednjak se, ob poslušanju vlade, kako bo Slovenija sama reševala vse težave, človek samo nasmehne saj, kot piše, lahko le norec trdi kaj takšega. Predvsem zato, ker vlada misli, da bo denar za sanacijo bančnega in gospodarskega sistema sam priletel v malho.

Dodaja, da  je potrebno najprej prenesti neizterljive bančne kredite, ki jih je po mnenju BS okoli 6,1 milijarde € od česar je večina zneska bolj ali manj neizetrljiva. Tako bo po njegovem mnenju Slovenija izgubila in plačala vsaj 4 milijarde € zaradi odtujenih kreditov v bančne oaze, ki se jim strokovno reče neizterljivo. V nadaljevanju pa se dotakne še Cimosa, kjer je država naredila obvod in zagotovila 41,5 milijona € kapitala podjetju, ki ima 400 milijonov € dolgov.

Oznake:, , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]