Obrambni minister Veber je ravnal državotvorno, zdaj pa mora oditi.

31. Mar 2015 07:07

telekomPremier Miro Cerar se je odločil, da zahteva odhod ministra Vebra, četudi za ceno koalicijske krize – SD namreč že rožljajo z odhodom iz koalicije.

Čeprav mu za socialne demokrate ni kaj dosti mar, pa Don Marko M kaže simpatije do Vebra in njegovih dejanj:

“Bom pa rekel, da je Veber deloval državotvorno, ker je ravno zaradi njegovega dejanja slovenska javnost seznanjena, da bi bila s prodajo Telekoma ogrožena nacionalna varnost, torej komunikacijska varnost vseh državljanov, v kolikor bi bilo prodano tujcem tudi omrežje Telekoma. Tej tujci pa so itak zgolj in edino – Deutsche Telekom.”

Bloger pa je precej bolj kritičen do Mira Cerarja, kateremu očita vrsto stvari; od klečeplazenja pred Brusljem in Merklovo, do tega, da je požrl svojo besedo iz predvolilnega časa, zameri pa mu tudi, da ne zahteva vojne odškodnine od Nemčije.

V aferi Vebergate pa bi premier po njegovem moral ravnati tako: “Cerar bi po mojem moral, namesto zahtevati odstopa in kazati že odkrito klečeplazevstvo pred Merklovo, dopustiti interpelacijo zoper Vebra, kjer bi se morali SDS, NSi in še kdo zelo krepko izprsiti z dokazovanji njegove krivde, predvsem pa bi morali dokazati, kateri zakon točno je Veber dejansko kršil.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]