Od herojev in izdajalcev domovine je čas zakoračiti v drugačne odnose

19. Maj 2015 07:07

deli_vladajMnogi izmed nas nismo bili zraven, nismo doživeli vojne, ne prve ne druge in se verjetno nismo aktivno udeležili osamosvojitvene, poslušali pa smo za hrbti odraslih namigovanja o pobojih, o ustrahovanjih in krajah takorekoč: hrane in ljudi, med vojno in po njej. Nahraniti je bilo treba vsako vojsko, ki se ji je zahotelo mimo hiše in ‘prostovoljno’ oddati sinove za njihove borbe – to je pač kraja, oborožen rop in sužnjelastništvo. Vojna pač ni bila ljudska, revolucija je bila tipičen političen konstrukt za upravičenje pobijanja nasprotnikov ideologije, naj bo politične ali verske.

Šlo je za najpreprostejšo manipulacijo in zlorabo ljudi za dosego nekih političnih ciljev, prav tako pa tudi za zlorabo verujočih po verski solidarnosti za dosego nekih cerkvenih političnih ciljev. Ljudje so v upanju, da dobro varujejo svoje bližnje, podlegali politični in verski zlorabi, se prostovoljno delili na leve in desne in pobijali.

Hudo nemoralno je opletati po sedemdesetih letih o dogodkih, katerih priče so danes le redki med nami, pozabljeni so razlogi in opravičila tistih, ki so pobijali takrat … več (piše Simona)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]