Odprto pismo v zvezi s prepovedjo krsta dojenčkov

21. Maj 2014 20:19

225px-Child_baptism_with_waterKoalicija za ločitev cerkve od države trenutno zbira podpise za peticijo, ki bi prepovedala krst dojenčkov. Sami krst namreč dojemajo kot sporen akt, saj naj bi bil v nasprotju s slovensko ustavo, ker otrok brez svojega soglasja postane vernik in pripadnik katoliške cerkve.

Na peticijo se je odzval tudi D.z.u.ž.c. z odprtim pismom v zvezi s prepovedjo krsta dojenčkov. Pri tem izpostavi izjavo enega izmed priznanih profesorjev prava, ki zagotavlja, da gre pri krstu za simbolno dejanje. Problematično pa naj bi bilo, da dojenček na podlagi simbolnega dejanja postane član katoliške cerkve brez svojega soglasja.

Katoliška cerkev med drugim pravi, da je pravica do krsta otrok del človekove pravice do svobode vesti, ki jo varuje 41. člen ustave, in ki staršem zagotavlja, da svoje otroke vzgajajo v skladu s svojim verskim in moralnim prepričanjem; omejevanje te pravice staršev pa nJj bi bil poskus omejevanja svobode delovanja cerkve. Kako pa se vi odzivate na potencialno prepoved krsta dojenčkov?

(Foto: Wikipedia)

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]