Omrežje sodstva in policije na Primorskem

25. Nov 2017 08:48

Po pisanju dr. Gorazda Janeza Pretnarja na Zdravo Slovenija, je del Primorske država zase, de facto in de iure. Omenjena veja oblasti služi lokalnim omrežjem in vaškim šerifom, beri policijskim zaupnikom. Tem omrežjem se ob prekrških in kaznivih dejanjih gleda skozi prste.

Našteti so sicer lahko levi in desni, v resnici je v njihovem ospredju zgolj osebna korist posameznika ali skupine. Vsi, ki na kakršen koli način štrlijo iz povprečja, slej ko prej pod krivo ovadbo stopijo pred sodnika. Pravo pokrajine izgleda bolj kot dogovorno pravo, ki ne temelji na temeljnih človekovih pravicah in Ustavi RS.

Tega tukaj ni, v tem kontekstu pogledi na morsko gladino, kraški rob, Triglav v ozadju in brkinske gozdove ter kraško, izgubi ves svoj čar in lepoto.

Tu stopiš pred sodnika in si obsojen, ko zahtevaš in pričakuješ od sodelavke, da opravi svoje delo varovanja zdravja ljudi in okolja. Tu stopiš pred sodnika, ker si zadržal edini materialni dokaz kaznivega dejanja, storjenega proti sebi pod grožnjo nekaj mesečnega zapora.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]