Opravičilo Melanii Trump: tuji mediji da, slovenski pač ne

16. Sep 2016 20:12

Če zapisano drži, in po nekaterih elementih ni mogoče dvomiti, smo od danes bogatejši za še eno spoznanje v kvalitativni in kvantitativni razliki med delovanjem tujih in domačih medijev.

Ja, taka primerjava se zgodi bolj poredkoma in po nerodnosti, ker preprosto ni situacij, v katerih bi istočasno lahko preverjali reakcije prvih in drugih.

Današnja zgodba zadeva sporočilo za javnost, ki jo podpisuje Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji. Menda po pooblastilu Melanije Trump…

Tako uvodoma zapiše Boris Vezjak, ki se v nadaljevanju sprašuje čemu takšna razlika med odzivom tujih in slovenskih medijev. Slednji so bili v tujih medijih tudi največkrat navedeni kot vir pri širjenju govoric o tem, da je bila Trumpova svojčas »escort«, torej spremljevalka bogatih moških z vsem, kar spada zraven, in nato še kršila ameriške zakone zaradi imigracije.

In, če se izkaže, da razlika obstaja in je različnost postopanj, vključujoč pripravljenost po opravičilu, točen opis stanja, bo treba iskati morda širše družbene razloge za to.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]