Ozadje protestov v Rusiji: mladoletni plačani, da sodelujejo

31. Mar 2017 13:27

Neprijavljeni protesti, ki so v nedeljo, 26. marca, zajeli celo Rusijo, so se končali z aretacijami. Rbth Slovenija navaja število 900 pridržanih oseb. Glavni povod shodov je ogorčenje nad korupcijo in položajem mladih v državi.

Aleksej Navalni, organizator omenjenih protestov, je bil med shodi tudi pridržan. Med drugim tudi Guardianov dopisnik, za katerega se zdi, da je aretacijo pravzaprav želel doseči.

Organizator Navalni mora za neorganizirani protest plačati globo v višini približno 300 evrov, piše Alexander Mercouris za The Duran. Mark Sleboda je opozoril tudi na precej očiten paradoks, da zahodni mediji podpirajo proteste proti predsedniku Vladimirju Putinu in s tem Alekseja Navalnega.

Uradno stališče Kremlja do protestov je, da organizator zavaja ljudi z neprijavljenimi shodi: »Ne moremo spoštovati ljudi, ki z obljubo plačila za udeležbo na protestu in za aretacijo zavajajo mladoletne. Z vabljenjem na neprijavljene proteste jih ogrožajo.« Dogajanje je pod drobnogled vzel Zdravo Slovenija.

(Foto: blog Zdravo Slovenija)

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]