Pesek v oči ob migrantski krizi (in še čem)

12. Sep 2015 09:03

migrantska-kriza2Mislim, da generacije, rojene po drugi svetovni vojni še nikoli do sedaj niso doživljale tako burnih časov kot ravno zadnje leto. Četudi imam možnost- pa jo tudi izrabljam in to domala vsak dan – da prisluhnem različnim odzivom v medijih, ne le v domačih, tudi v tujih, se mi vseeno pogosto dogaja, da ne vem točno, kaj je res in kaj je pesek v oči. Žal imam vedno pogosteje občutek, da je peščica zaprla resnico v najglobljo ječo, da lahko v miru lažejo in nam perejo možgane s floskulami, ki so jim pisane na kožo.

Tako, žal, ne gre, vsaj ne v nedogled!

»Če so izpadi proti beguncem za Merklovo res tako zelo ogabni, naj si najde neko ogledalo in pljune vanj.« je nemški kanclerki očital eden od tako imenovanih udarnih novinarjev na TV Slovenija. Morda tudi zato, mi šepečejo drugi, ker se še ni opomogel od šoka, saj trdi slovenski levici ni jasno, zakaj je prav Merklova in ne oni, postala junakinja beguncev.

Po drugi strani me kot svobodno državljanko zelo moti, da se je pod pretvezo boja proti sovražnem govoru, kritiko reševanja vprašanj migrantov razglasilo kar za sovražni govor. Še več: problematično naj bi bilo tudi poudarjanje varnostnega vidika migracij …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]