Pisma podpore ministru Dejanu Prešičku

27. Jan 2019 10:35

Dejan Prešiček se je zadnje dni znašel v nemilosti javnosti. Predvsem zaradi obtožb o soodgovornosti za samomor enega izmed njegovih zaposlenih na ministrstvu za kulturo. Večinsko mnenje je usmerjeno proti Prešičku in njegovim domnevnim dejanjem, ki se mu očitajo.

Tokrat pa so v javnost pojavila pisma podpore številnih iz kulturnih logov, tistih, ki so ali pa še z njim sodelujejo, itd.. Na blogu vsa pisma podpore objavlja novinar Marijan Zlobec.

Prvo pismo se začenja takole:

Spoštovani, s slabo vestjo, ker tega nisem storil že prej, se na slovensko javnost obračam s svojim razmišljanjem glede sramotnega medijskega linča ministra za kulturo Republike Slovenije, Dejana Prešička, kateremu smo te dni priča.

Dejan Prešiček, s katerim več kot korektno sodelujem na različnih nivojih umetniškega in pedagoškega delovanja ter prijateljujem že več kot četrt stoletja, je posebne vrste človek – je človek z vizijo, delaven in neizprosen, tako do sebe kot do svojih sodelavcev. Cilj, katerega zasleduje, odkar ga poznam je, da bi v slovenski družbi talent, znanje in kultura pridobili na veljavi ter da mediokriteta in anonimnost ne bi povozili naštetih vrednot,…vsa pisma podpore na blogu

Oznake: ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]