Po Drnovšku slovenski volivec ne ve več, kaj bi

12. Jun 2014 13:23

Janez_Drnovsek

Če se ozremo na zmagovalce volitev v celotni zgodovini samostojne Slovenije vidimo, da je na prvih treh volitvah zmagala LDS, nakar so si sledile zmage različnih strank SDS, SD in nazadnje PS. Zna pa se zgoditi, da bodo tudi prihajajoče volitve postregle s kakšno novo zmagovalno stranko.

Benjamin Kralj meni, da to pove predvsem to, da je LDS po izvolitvi Drnovška za predsednika Republike Slovenije leta 2002 izgubila svojega vodjo, prepoznaven obraz in značaj, ki ga je predstavljal. Do takrat največja parlamentarna stranka se je znašla v težavah, SDS pa je zato zmagala na volitvah. Bolj kot pretres, da se velik del politikov od takrat ni več zmožen združiti okoli skupne idejo, pa je bil šok dejstvo, da lahko mandat opravi tudi kdo drug, ki ni iz njihovih vrst.

Bloger v nadaljevanju tako ponuja kronološki pregled in analizo izidov vseh volitev v samostojni Sloveniji, kakor tudi političnega dogajanja od leta 1991 pa vse do danes, ko je očitno, da so časi prepoznavnega voditelja Janeza Drnovška mimo in da so njegovi čevlji še vedno preveliki. Zato se na razdrobljeni levici tudi še ni našel nekdo, ki bi zmogel zasesti njegov položaj. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]