Po vseh papirjih socialno ogrožen, doma pa luksuzno stanovanje, PlayStation in v rokah najnovejši telefon

7. Sep 2016 07:07

Lahko rečem, da se me je v tednu, ki je za nami, najbolj dotaknil zapis dobre vile Katarine Goričan Pokrivač iz Maribora, ki tokrat opozarja vse dobrotnike pred navidezno revščino.

Takole je zapisala:” »Ko me nekdo, ki je po vseh možnih papirjih socialno ogrožen, pokliče na pomoč, sem šokirana, ko vstopim v luksuzno opremljeno stanovanje, na mizi so sladkarije in čipsi, otrok sedi za velikanskim TV-jem z igralno konzolo v rokah, v maminih rokah pa ultra nov telefon. Takoj me hitijo prepričevat, da je vse to podarjeno od dobrih ljudi, večina preko raznih skupin FBja. Ko povsem zdravim ljudem, ki jih vidim pred seboj potem povem, da je moja strategija pomoči takšna, da jim v roku dveh tednov uredim službo, da si bodo sami začeli služiti denar, ne najdemo več skupnega jezika,« je razočarana, saj je, po njenem, vedno več takšnih, ki samo grabijo in izkoriščajo dobroto ljudi, delali pa ne bi, saj že celo večnost sedijo na finančni podpori države in otroških dodatkih, od dobrih ljudi pa prejmejo vse od A do Ž.

Koliko je takšne navidezne revščine v naši državi, si ne upa povedati nihče. Generacije mladih, ki odraščajo v teh okoljih, se, žal, učijo, da denar raste na drevesu, ki se mu reče država in njena sociala, če si, seveda, dovolj spreten, da znaš primerno jamrat. Zgled staršev, ki to socialo dodobra izkoriščajo, pa jih potem spremlja tudi v življenju, saj se kot klop držijo pregovora, kar se janezek nauči, to janezek zna …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]