Policija preiskuje KPK: zakone naj bi kršil tudi Štefanec

14. Okt 2015 08:37

boris_stefanec_kpkPo težavah s Supervizorjem, odhodom velikega števila zaposlenih iz KPK, padanjem števila rešenih zadev, ipd., se Štefancu očitno obetajo še hujše težave. Zaradi »dela poslovanja« KPK policija namreč vodi predkazenski postopek. V zadeve, ki jih preiskujejo, pa naj bi bil vpleten tudi Štefanec.

Kot pišejo na Pod črto, so iz pogovorov z več viri blizu KPK izvedeli, “da bi šef KPK najverjetneje moral biti med osumljenci. Štefanec namreč kljub zbranim dokazom domnevno policiji ni pravočasno prijavil sodelavca komisije, ki je že dlje časa svoj avtomobil na črno parkiral v zasebni garažni hiši pod stavbo, v kateri so prostori KPK.

Po pripovedovanju več zanesljivih virov, ki so znani uredništvu, a jih na njihovo lastno željo ne navajamo, naj bi šla zgodba takole: Eden izmed uslužbencev KPK se je z varnostnikom garažne hiše, s katero upravlja podjetje SPL, dogovoril za brezplačno parkiranje. Varnostnik je uslužbencu povedal, da na določenih prostorih, ki jih ima v zakupu družba Mercator, ne parkira nihče, uslužbenec KPK pa je na tem mestu nato redno parkiral svoj avtomobil. S tem se je izognil plačilu parkirnine…

Štefanecnaj, ki je bil o zadevi seznanjen kmalu po prevzemu funkcije, pa naj bi s kazensko ovadbo zoper svojega podrejenega namerno čakal tako dolgo, da je zadeva zastarala. Več podrobnosti razkrivajo v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]