Politična tarča: socialni demokrati

1. Feb 2014 20:37

sd_foto5Slovenska politična levica je zadnja leta sinonim nestanovitnosti; praktično vsak volilni cikel naplavi kakšno novo stranko ali dve, ki večinoma ne uspe zaživeti več kot kakšen mandat. Nato ponikne, razpade, množica političnih oportunistov pa se preseli v novo lupino kot “svežo” in “neobremenjeno” odskočno desko za politično preživetje.

Edina stalnica v tem instant političnem procesu na levici je stranka socialnih demokratov (SD). Združeni so okoli jasnega programa in strankarskega nazora, imajo izgrajeno strankarsko strukturo tako na državni ravni, kot na terenu, njihova politična strategija je znana in konstantna, ne glede na politične triumfe in krize.

Prav zaradi te stalnosti je SD kljub trenutnim desetim sedežem v DZ, najmočnejša stranka na levici, zaradi česar je pod stalnimi političnimi napadi tistega dela levice, ki svojo priložnost vsakokrat išče čez vedno nove politične forme.

Ob rednih političnih in medijskih napadih se pojavljajo tudi sramotenje in žalitve, a ker nič od tega ne omaja trdnost strukture SD in njene podpore v javnosti, se pri političnih nasprotnikih na levi pojavlja frustracija, ocenjuje Jin.

“Ko nisi sposoben ustvariti delujočih političnih strank in mobilizirati ljudi, začneš tolči po sovragu v upanju, da boš ga tako zagabil večini, da se bodo potem povečale tvoje možnosti,” slednje komentira bloger in dodaja: “Genij Zaresa, Gregor Golobič, je medtem dosegel kaj? In Katarina Kresal? Zoran Janković?”

Nasprotnikom SD na levici bloger predlaga, naj raje prenehajo z napadi in se osredotočijo nase in naj zgradijo trdno stranko z ljudmi, ki bodo pripravljeni za uspeh tudi kaj žrtvovati.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]