Politične stranke za svoje delovanje potrebujejo več denarja

14. Jul 2014 20:40

denarČeprav veliko Slovencev meni, da so politične stranke vir vsega zla in imajo denarja še preveč pa je Jin drugačnega mnenja. Predvsem po opazovanju borne  predvolilne kampanje je prišel do zaključka, da revne politične stranke pomenijo prej grožnjo, kot korist demokraciji. Moč se namreč preveč prenaša na medije, ki lahko postavljajo in rušijo, kogarkoli želijo.

Večina slovenskih političnih strank je tako v položaju, kjer se morajo pokoriti medijem, ki so ali javni, ali zasebni in ki imajo svoje interese. Mediji niso nikoli nevtralni in neodvisni, čeprav se za takšne vedno znova razglašajo. Vodijo jih vsaj vrednote novinarjev in lastnikov, če že ne tudi drugačni interesi.

Če bi politične stranke imele več denarja, pa bi po mnenju blogerja imele moč, da prebijejo to blokado in niso žrtev manipulacij. Rešitev naj bi bila edino v višjih proračunskih sredstvih, ki so vsaj za vse parlamentarne stranke enake, nekaj pa jih mora biti tudi za neparlamentarne, da se lažje izoblikuje alternativa starim silam.

 

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]