Ponovna zloraba Slovenske vojske v domobranske namene?

10. Jun 2015 13:23

kocevski_rog1V nedeljo, 14. junija 2015, bo v Kočevskem Rogu potekala spominska slovesnost z mašo ob 70-letnici pobojev domobrancev. Na dogodku naj bi med drugim predstavniki Nove Slovenske zaveze ter političnih strank ob navzočnosti častne čete Slovenske vojske položili vence.

Slednje je zmotilo blogerja Wagro. Kot piše je to nov primer zlorabe Slovenske vojske v katoliške namene saj naj bi Peter Sušnik vabil “na Obletno spominsko mašo, manifestacijo, očividno namenjeno demonizaciji v 2. svetovni vojni zmagovalne in poveličevanju poražene strani. Sama po sebi takšna maša ne bi bila nič novega. Provokativnih performansov v režiji RKC in njenih podsistemov smo že vajeni (Rovte,…). A tokrat je stvar mnogo bolj resna. Sušnik se javno hvali (glej prejšnji link), da bo pri njegovi politični manifestaciji sodelovala častna četa Slovenske vojske.”

Prepričan je, da “vojska sekularne države nikakor ne bi smela sodelovati na manifestaciji specifične verske skupnosti, kaj šele na takšni, ki poveličuje kolaborante s fašizmom…”

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]