V dobrem mesecu v Alepu ubitih 130 otrok! Zakaj novinarjev to ne zanima?

3. Dec 2016 09:09

Mediji o vojni v Siriji poročajo zelo selektivno in enostransko. V večini primerov se rusko in sirsko vladno vojsko označuje kot agresorje in okupatorje, molči pa se o krutih dejanjih druge strani t.i. upornikov, na katerih strani je ZDA.

A novinar, publicist in bloger Vojko Kogej v svojem blogerskem zapisu razkriva nekaj, s strani zahodnih medijev, zamolčanih dejstev:

Sankcije, ki so jih t.i. “Prijatelji Sirije” uvedli proti sirskemu ljudstvu se nanašajo na hrano in zdravila. Tako so prizadeti predvsem običajni ljudje. Zakaj so uvedli sankcije? Zakaj Slovenija ta zločin podpira?

Zahodne medije, tudi naša trobila, zanimajo samo begunci, ki bežijo iz Sirije in ljudje, ki živijo na okupiranih območjih, čeprav je beguncev veliko več na vladni strani, na osvobojenih ozemljih. Ali je to, da te imajo za človeka odvisno od tega na kateri strani frontne črte na zemljevidu iste države živiš?

Vsi so ljudje! Samo od septembra do 18. oktobra, torej v poldrugem mesecu, je bilo v zahodnem Alepu zaradi izstrelkov teroristov po šolah, mošejah, stanovanjih in tržnicah ubitih 130 otrok, najmanj dvakrat toliko ranjenih. Zakaj novinarjev usode teh otrok ne zanimajo? Zakaj “naši” mediji teroriste s svojo dvoličnostjo pravzaprav podpirajo? In zakaj prav tiste, ki se proti njim borijo brez fige v žepu, iz dneva v dan satanizirajo? Zakaj?… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]