Poredni psihopati

2. Jun 2016 07:07

V včerajšnji poznopopoldanski prometni nesreči na primorski avtocesti pred izvozom Vrhnika je bilo udeleženih šest vozil, dva sta bila poškodovana, eden lažje.

Ker sem veliko na cesti, lahko mirne duše rečem, da so slovenski vozniki v povprečju težki psihopati. Norci, ki se jih je treba bati, pa ni pomembno, sedijo za volanom tovornjaka ali osebnega avtomobila! In če smo psihopati, ki nam ni mar ne za varnost, ne za sočloveka na cesti, smo takšni tudi v realnem življenju.

Prof. dr. Verica Trstenjak je te dni slovenske zdravnike ponovno opozarjala na pomen etike, prava, predvsem pa na posledice lažne solidarnosti pri njihovem delu. Morebitnega, potencialnega bolnika ob njenih besedah postane strah, in če k slišanemu dodamo izjavo zdravnika, ki je dejal, da če bi prijavili vse zdravniške napake, bi vsak dan po večkrat vlagali ovadbe na sodiščih, potem si lahko mislimo, da je v deželi pod Triglavom nekaj silno gnilega. Kako se je ob Verici Trstenjakovi, ki zagovarja poštenost, znanje in vrednote, počutil Janez Zimmermannki je bil ovaden zaradi kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja, lahko le ugibamo … več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]