“Posvojitev ni nakup v šoping centru”

13. Mar 2015 20:04

foto-istospZakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v teh dneh dviguje ogromno prahu v Sloveniji. Nihče pa ni povedal trezne besede o postopku posvojitve v Sloveniji, kar je zmotilo Matica Munca, saj molčijo tudi sami socialni delavci, medtem ko demagogi lahko opletajo z lažmi.

Bloger je zato spregovoril o sami naravi in postopkih posvojitve, ki se jih večina ljudi ne zaveda. Dejstvo je, da v Sloveniji precej zlahka postaneš rejnik in zelo težko posvojitelj. Postopek, da si primeren kandidat je precej zapleten in dolgotrajen, zbrati je treba šop papirjev in biti dvakrat psihološko testiran.

Poleg tega je posvojitev dejanje humanizma in v tem primeru ne gre za osebne muhe. Za konec pa je avtor povzel še tisto, kar mu najbolj leži na duši. Otrok v Sloveniji je malo, zato ni čudno, da so se posvojitelji obrnili v države, kjer je sirot ogromno in na vrhu tega seznama je Rusija. Stroški posvojitve otroka iz Rusije so kar visoki, otrok pa je veliko. Zaradi spremembe zakona pa obstaja velika verjetnost, da bo Rusija ustavila možnost posvojitve v Slovenijo.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]