Novinar Erik Valenčič, potencialni terorist

28. Jan 2015 20:12

foto287Te dni v medijih prebiramo o nedopustnem pregonu novinarjev zaradi razkritja tajnih podatkov SOVE. Med zaslišanimi se je včeraj znašel tudi novinar RTV Slovenija Erik Valenčič.

Slednji naj bi namreč v dokumentarni oddaji Koalicija sovraštva, pred meseci objavljeni na TV Slovenija, razkril tajen dokument SOVE, kar je po kazenskem zakoniku kaznivo dejanje.

Mnogi pa so prepričani, da gre za politično gonjo proti novinarju, saj je v omenjenem dokumentarcu dokazoval povezanost neonacističnih skupin  s stranko SDS, direktor SOVE v tistem času pa je bil Damir Črnčec, sicer znani zagovornik Janeza Janše v aferi Patria. Objava dokumenta naj bi zato bila v javnem interesu.

Po drugi strani pa je znana Valenčičeva antipatija do omenjene stranke, ki se je po mnenju številnih odrazila v pristransko pripravljem dokumentarnem filmu, kjer se na podlagi domnevnega članstva v organizaciji “blood an honour” enega izmed članov SDS meče senca neonacizma na celotno stranko.

Svoje nič kaj zmerne levičarske poglede na stvarnost pa je Valenčič demonstriral z nošenjem majice s podobo Osame Bin Ladna in fotografijo, na kateri s kalašnikom v roki pozira kot kakšen islamski džihadist.

Omenjeni fotografiji pa je predsednik SDS Janša izkoristil za označbo Valenčiča kot potencialnega terorista v angleščini na twitterju ter k navebi pripel naslova ameriške CIE in izraelskega zunanjega ministrastva.

Tovstno diskreditacijo novinarja s strani politika pa v svojem zapisu obsoja dr. Boris Vezjak: “rezultat je zato predvidljiv: preganjani novinarji so s strani vodilnih politikov brez težav razglaševani za potencialne teroriste.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]