Pravi moški: je to Branko Grims ali Janis Varufakis?

6. Feb 2015 08:37

grims_valifakis_pravi_moskiPoleg tega, da je Janis Varufakis po nedavni zmagi Sirize v Grčiji prevzel vodenje njihovega najpomembnejšega ministrstva, in takoj razburil voditelje EU, je mnoge razvnel tudi s svojo pojavo. O njegovi karizmatičnosti, ostrem pogledu, možatosti, izobraženosti, ipd. so se razpisali tudi mnogi slovenski blogerji in komentatorji.

Analize iskanja pravega moškega med politiki se je lotil dr. Boris Vezjak, v kateri se je najprej osredotočil na nedavni hvalospev Valifakisovi moškosti, ki ga je v enem izmed zapisov izpostavila dr. Manca Košir.

Na drugi strani je v primerjavo vzel poročanje Politikisa, ki je nedavno v enem izmed člankov poudaril moškost Branka Grimsa, po tem ko je na Facebooku objavil rezultate desetmesečnega treninga, ki so se med drugim odrazili tudi v njegovih natreniranih bicepsih.

V zapisu pa se loti še medijskega poročanja o Baraku Obami v navezavi z moškostjo ter drugih medijskih študij o tem aspektu vrlih politikov, med drugim tudi študije o tem, ali so bolj pravi moški levi ali desni politiki.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]