Pred zadnjim dejanjem ameriških predsedniških volitev

7. Nov 2016 14:32

Kaj reči o veliki ameriški tekmi za mesto predsednika ZDA, zdaj, ko je odločilni dan tik pred vrati? Letos in lani sem za svoj blog napisal verjetno več, kot je skupaj spravil kakšen slovenski časopis. Tej temi sem se posvečal bolj, kot katerikoli drugi. Gledal sem debate, najprej v predizborih, potem med Hillary in Donaldom, gledal sem oglase, spremljal ankete javnega mnenja, prebiral takšne in drugačne komentarje, spremljal brutalne spopade na spletu.

Moj cilj je bil dokaj nepristransko opisovati dogajanje in na koncu koliko toliko natančno zadeti rezultat. Seveda imam o vseh kandidatih, ki so nastopali v tem cirkusu, svoje mnenje. Tako tudi o Hillary in Donaldu.

Resnici na ljubo so ravno mediji krivi, da večina ljudi misli, kako v tej kampanji ne eden ne drug kandidat nima nobenega programa. Raje, kot bi vrtali v podrobnosti tega, kako bi Donald nižal davke in hkrati namenjal več za obrambo, so se obešali na njegov odnos do žensk. Raje, kot bi Hillary spraševali, kaj pomeni njeno sodelovanje v administraciji, ki je po svetu vodila na pol prikrite vojne, ki so terjale življenja tisočih ljudi, so jo skušali prikazati kot priložnost, da prva ženska postane predsednica ZDA … več (piše Sašo Ornik).

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]