Predvolilna zmota Židana in Erjavca?

1. Jul 2014 20:42

erjavec-wikiNa zadnjem predvolilnem soočenju prvakov parlamentarnih političnih strank na TV SLO 1 je mag. Dejan Židan nasprotoval privatizaciji podjetij v državni lasti, češ da so tudi državna podjetja dobičkonosna. Navedel je primere Petrola, Telekoma in Krke.

Predsednik DESUS-a, Karl Erjavec,  je za slabo gospodarjenje in majhen izkupiček enostavno obtožil tisto politiko, ki je zakonsko omogočila denacionalizacijo gozdov in je raven upravljanja gozdov prav zato tako padla, in da imamo zato takšne slabe rezultate gospodarjenja z gozdom in lesom.

Hubert se sprašuje, ali Erjavec res ne dojame, imamo v gozdovih lesa v izobilju kljub denacionalizaciji in se šele tu začne problem, ki naj bi ga reševala tudi politika? Če politika še vedno tega ne dojame, potem ni pričakovati rešitev za takšno predelavo, ki daje višje ovrednotenje lesa na mednarodno primerljivo dodano vrednost na zaposlenega in razvoj konkurenčnosti predelovalne lesne in papirne industrije in seveda nova dobro plačana delovna mesta, poudarja bloger.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]