Premierka, traktorji in reakcije medijev

22. Nov 2013 13:23

Pred časom so pred parlamentom protestirali kmetje, ki se ne strinjajo z novim davkom na nepremičnine. V znak protesta so okrog parlamenta krožili tudi s svojimi traktorji na kar se je premierka Alenka Bratušek odzvala z opazko, da je vsak od njihovih traktorjev vreden od 150.000 do 200.000 evrov in da zato ni najbolj korektno mladim, ki nimajo stanovanj, razlagati, da kmetje ne bodo mogli plačati davka na nepremičnine.

Mediji so se ob tem, kot v svoji analizi ugotavlja dr. Boris Vezjak, takoj razdelili v dva tabora. Prvi so temo do konca bojkotirali in se kasneje odzvali zgolj zato, ker so se odzvali kmeti. Razlog temu je verjetno spontana podpora vladi ali morda površna uredniška presoja, da o minornosti kmečkih falusnih objektov pač nima smisla vznemirjati državljanov.

V drugi tabor pa so se uvrstili vsi, ki so v traktorju kot domnevno luksuznem objektu ugledali zanimivo topiko, predvsem v navezavi na predsedničin obračun s kmeti. Razpisali so se o cenah in stanju motorizacije v kmetijstvu, denimo, in sledili odzivu kmetov, ki so diskusijo usmerili v smer tabloidnosti, prepirov in tehtanja pleha. Zato so ponudili vpogled v nekaj krepkih replik, ki so jih kmeti namenili Alenki Bratušek v revanšo.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]