Primer Janša: s sklicevanjem ustavnih sodnikov na politične posledice je nekaj hudo narobe

15. Dec 2014 08:37

shod_majniska_dekleracija_2014_2Prejšnji teden je veliko prahu dvignila odločitev Ustavnega sodišča, da lahko Janez Janša zapusti zapor na Dobu do končne odločitve sodišča. Seveda je odločitev, kot vse kar se dogaja okrog Janše, ponovno razdelila slovensko politično in laično javnost.

Dr. Boris Vezjak v tokratnem zapisu analizira vzroke zakaj je Ustavno sodišče začasno zadržalo izvršitev sodbe. Iz obrazložitve ustavnih sodnikov izpelje sledeče sklepanje:

Če je Janša nedolžen, potem bi lahko nastale težko popravljive posledice za dobro in učinkovito delovanje demokratičnega parlamenta in oblasti kot celote; Težko popravljive posledice pa učinkovito delovanje demokratičnega parlamenta in oblasti kot celote pa so slabe in nezaželene, celo nedopustne; Torej je treba ravnati, kot da je Janša nedolžen.

Iz argumentacije je zatorej moč sklepati, da je bil Janša izpuščen zgolj zaradi političnih posledic torej, ker je politik. V nadaljevanju skuša Vezjak argumentirati zakaj je s sklicevanjem na politične posledice nekaj hudo narobe.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]