Prizadeti državljani napovedujejo državljansko nepokorščino neplačevanja RTV prispevka

14. Jan 2014 09:24

placevanje_rtvPoslanstvo javnega zavoda RTV Slovenija naj bi bilo vsestransko informiranje in enakovredno obravnavanje javnega interesa vseh družbenih skupin državljanov, ki ga plačujejo, a pod politiko posameznih direktorjev in urednikov se mnogokrat zgodi, da se kateri od segmentov prebivalstva zdi prikrajšan za enakovredno obravnavo ali pa imajo občutek, da so jim informacije podajane selektivno.

Te dni, ko avstrijski, nemški, hrvaški, srbski in bosanski mediji obširno poročajo o likvidacijah slovenske UDBE na območju Avstrije in Nemčije, se mnogi čudijo medijski blokadi te tematike, ki si jo je privoščila nacionalka in se sprašujejo o moči tistih, ki so urednike in novinarje uspeli tako utišati.

Tino Mamič pa v svojem zapisu izpostavlja odprto pismo, ki ga je programskemu svetu RTV poslala Metka Racek v imenu skupine kristjanov, ki se počutijo prizadete zaradi izrinjanja verskega programa iz sheme in domnevno neprimernega odnosa novinarjev javne hiše do verujočih.

Zaradi nezadovoljstva z izvajanjem poslanstva nacionalne se vse bolj širijo napovedi po državljanski nepokorščini pri plačilu položnic za RTV prispevek.

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo o vašem mnenju glede likvidacij UDBE jugoslovanskih imigrantov v Avstriji in Nemčiji)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]