Prognoza učinkovitosti nove vlade

18. Sep 2014 13:23

dz_wikiDanes se v Državnem zboru potrjuje nova vlada.

Za novo vlado lahko, mirne duše zavpijemo »Gubernatio est ante portas«! Ko poslušam razno razne studijske komentatorje, ki jih vedno znova izbezajo iz istih lukenj, mi je kar hudo, kako nam polnijo ušesa z vedno enimi in istimi stavki.

»Večine ne poznamo«, »Morali jih bomo naprej spremljati«, »Oceno bomo lahko dali šele kasneje« in podobno. Vendar danes je na svetu dovolj metod s katerimi se lahko sorazmerno dobro prognozira potencial katere koli »človeške posadke«, pa potem tudi ne bi smel biti problem, kako predvideti potencial učinkovitosti bodoče slovenske vlade, uvodoma zapiše bloger Amsel. V nadaljevanju pa ponuja analizo nove vladne ekipe.

Kot v zaključku ugotavlja bloger, so po njegovem najmočnejši kandidati nove vlade Cerar, Mramor, Klemenčič in Kolarjeva, vsi SMC, najmanj kompatibilni kandidati glede na vladno celoto pa so Anja Kopač Mrak (SD), Janko Veber (SD) in Gorazd Žmavc (DeSUS). Skupno oceno pa strne v ugotovitev, da bo ta vlada predvsem bistveno bolj uspešna, kot pa učinkovita.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]