Prva generalka v Natu in njeno malteško poslanstvo

10. Dec 2018 09:41

Po zapisu Ranke Ivelja in Mete Roglič končno vemo zanesljivo, da je nova generalka Alenka Ermenc občasno tudi volonterka malteškega viteškega reda, piše Boris Vezjak. Ob tem je citiral dve izjavi o najstarejšem cerkvenem in križarskem redu iz Dnevnika.

Andrej Šter kot predsednik slovenske asociacije reda in vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu meni, da je biti generalka in volontirati (ali biti član) malteškega reda »zagotovo povsem združljivo, nemara celo priporočljivo za katerokoli visoko funkcijo«.

Tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez pa je za Dnevnik pojasnil, da je generalka maja 2017 v Lurd spremljala invalida na vozičku, ga tam oskrbovala in mu tudi plačala potovanje, zato velja, da »v SV ničesar ne skrivamo. Kljub številnim službenim obveznostim Alenka Ermenc najde čas tudi za humanitarno dejavnost. To ji lahko štejemo le v dobro.«

Če v Slovenski vojski pravijo, da generalka ni članica tega krščanskega vojaškega reda, temveč tam zgolj volontira, sicer oblečena v njihovo uniformo, pa vendar preseneča ofenzivnost sicer neskrite promocijskosti.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]