Putin napovedal obdržanje prepovedi uvoza evropske hrane

23. Nov 2016 07:07

Medtem ko se zdi, da se bodo po Trumpovi izvolitvi odnosi med ZDA in Rusijo ponovno izboljšali, pa odnosi na relaciji Rusija EU ostajajo hladni.

EU si namreč želi podaljšanja sankcij Rusiji pri čemer bi potrebovali tudi pomoči ZDA, ki je sedaj vprašljiva. Putin pa na drugi strani ostaja neomajen glede ruske prepovedi uvoza evropske hrane, ki jo je že junija podaljšal do konca leta 2017, sedaj pa je, kot poroča Sašo Ornik Jin, celo napovedal obdržanje omenjenih sankcij.

Te so seveda najbolj udarile evropske kmete. Nasprotni učinek pa je prepoved uvoza evropske hrane imela na rusko kmetijstvo, ki je doživelo pravi razcvet. In ravno to naj bi bil eden izmed glavnih razlogov, ki naj bi Putina napeljevali k nameri za dolgoročno prepoved uvoza evrospke hrane.

Kot še med drugim piše bloger pa se za ruskimi sankcijami ne skriva samo želja po povračilnih ukrepih, ampak dobro dodelan načrt, kako Rusijo narediti za eno pomembnejših proizvajalk hrane na planetu, kar bi bil dober dodatek statusu velesile na področju prodaje energentov in orožja.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]