Razkol v SMC-ju in jemanje vetra iz jader SDS-a

28. Jan 2017 09:19

V Državnem zboru je bila s 47 glasovi za sprejeta novela zakona o tujcih. Zanimivo ob tem je, da je bila za sprejetje potrebna koalicija med SDS, NSi in delom SMC. Še bolj kot to pa je pozornost vzbudil razkol, ki je zaradi te novele nastal znotraj SMC.

Ta se najbolj kaže v tem, da si premier dr. Miro Cerar in notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar ne delita istega mnenja s predsednikom Državnega zbora dr. Milanom Brglezom. Vsi so člani SMC.

A mnogi so prepričani, da omenjeni razkol ne pomeni nič posebnega in da bo morda v tej zgodbi še največ izgubila stranka SDS.

Sašo Ornik Jin meni, da je sprejetje tega zakona zagotovo odvzelo vetra iz jader SDS, ki so v zadnjem času svojo podporo volivcev gradili predvsem na begunsko migrantski krizi, sedaj pa so glede te problematike našli skupni jezik z delom koalicije. Zagotovo so dobro osiromašili temo, ki je bila za SDS ena izmed ljubših pri napadih na koalicijo.

Izboljšuje se tudi gospodarsko stanje. Torej se tudi tukaj zmanjšuje nabor tematik za napade na koalicijo. Na volitvah si lahko tako marsikdo misli, da razmere mogoče niso najboljše, niso pa tudi najslabše in bo manj pripravljen svoj glas oddati za recimo SDS, ki skuša razmere v državi vedno predstaviti kot katastrofalne. Kaj potem ostane SDS?

Odgovor v nadaljevanju blogerskega zapisa.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]