A res želite takšno ‘svobodo govora’?

27. Apr 2019 07:11

Trenja med Reporterjem in stranko SDS niso od včeraj. Zato ne preseneča pritoževanje nad ravnanjem Janeza Janše in njegovih strankarskih vojščakov in medijev, ki jih nadzorujejo.

Reporter:

Tudi s prvakom SDS Janezom Janšo smo opravili več intervjujev, tako v času, ko je vodil vlado, kot tudi v časih, ko je v opoziciji. Nazadnje smo želeli z njim opraviti intervju pred lanskimi državnozborskimi volitvami, vendar je po nekaj mesecih dogovarjanja našo prošnjo zavrnil.

Ne le to, Janša je prepovedal dajati intervjuje celo poslancem svoje stranke. Večkrat smo se obrnili nanje z željo po intervjuju, vendar so nam vsi vprašani ob zavrnitvi pojasnili, da intervjuja za Reporter ne smejo dati in da jim je to prepovedal njihov predsednik. Na enega izmed njih so se v poslanski skupini znesli zgolj zaradi njegovega sodelovanja v naši rubriki Osebno.

Ta mini državljanjska vojna na desnici se nadaljuje in nam nakazuje, v kakšnem svetu bi živeli, če bi ta politična opcija enkrat v svoje roke dobila vso oblast. Nekaj podobnega se zdaj godi za relaciji SDS in Domovinske lige, saj slednja načenja prevlado prve. Gre le za ponovitev spopada med SDS in NSi in tudi SDS in SLS, ki sta sicer pozitivno za politično desnico v tej državi, za evropske volitve uspeli sestaviti skupno listo…več piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]