“Reševanje vojaka … Janeza Janše”

12. Jun 2014 08:07

shod_majniska_dekleracija_2014_2Ustavno sodišče včeraj še ni odločalo o pritožbi na razsodbo ljubljanskega višjega sodišča v zadevi Patria, ki jo je vložil odvetnik Janeza Janše Franci Matoz.

Sodniki si bodo za to zadevo očitno vzeli več časa, saj je pri odločanju o tem pod vprašajem tudi kredibilnost Ustavnega sodišča, piše bloger Cinik. Zadevo jim je, kot še piše, dodatno zakompliciral še Institut Jožeta Pučnika, kjer so za pravno mnenje zaprosili pridruženega profesorja univerze v Bostonu g. Vlad-a F. Perju-a , strokovnjaka za  ustavno demokracijo.

Kot dodaja bloger, lahko po prebranem mnenju sklepamo da ga je Institut Jožeta Pučnika obvestil le o konatminiranem sodstvu in režimskih medijih, od izreka sodbe pa le o floskulah, ki se pojavljajo že od samega začetka. Sicer pa v mnenju g. Perju naj nebi namenil niti besede o primerjavah primerov iz sodne prakse s primerom razsodbe v primeru Patrija, ki ima kar 69 strani obrazložitve  in spisa od 21.700 strani.

V zapisu najdete povezavo do dokumenta s celotnim mnenjem g. Perju-a.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali zaupate v strokovnost in neodvisnost Ustavnega sodišča Republike Slovenije)

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]