Robinhoodovski način reševanja finančne krize v EU

27. Mar 2013 13:23

Evropska komisija dopušča možnost, da bodo veliki varčevalci z več kot 100.000 evri na bančnem računu v prihodnje morali pomagati pri reševanju bank. Mali varčevalci pa naj nebi bili prizadeti. Tiskovna predstavnica komisarja za notranji trg in storitve Michela Barnierja je sicer izjavila, da nikakor ni mogoče, da bi morali k reševanju bank prispevati tudi varčevalci z manj kot 100.000 evri. Toda ali je mogoče verjeti izjavi tiskovne predstavnice?

Po mnenju blogerja Plagiatorja ne, ker je njen šef nekaj ur prej povedal vse kaj drugega in potem, ko je ideja naletela na ogorčen odziv, sam sebe demantiral. Zakaj bi torej morali vero poklanjati izjavam nekim zbeganim ter paničnim EU uradnikom, če vemo, da od pred nekaj dnevi ne smemo verjeti več niti bankam in ne državam, ki naj bi nas kot varčevalce varovale?

Med drugim še v svojem zapisu dodaja, da če malo špekuliramo, potem smemo s kar precejšnjo gotovostjo predvidevati, da vsi ti ukrepi na področju EU bančništva ciljajo na jutrišnja reševanja pričakovanih težkih kriz predvsem v Italiji in tudi Franciji, da Slovenije niti ne omenjam.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]