RTV Slovenija nepravično obravnava kandidate za Državni zbor

30. Jun 2014 20:22

soocenjeMedtem ko komercialna TV na sooočenja strank, ki ne dosegajo resnega odstotka v javnomnenjskih anketah sploh ne vabi, pa je Nacionalka k temu zavezana, vendar v razmerju 1/3 proti 2/3 v prid parlamentarnih strank.

Na RTV Sloveniji se tega striktno držijo in so zato pripravili tri soočenja, eno od teh bo namenjeno neparlamentarnim strankam. Kljub zakonskem določilu pa se to Don Marku M. ne zdi pravično. Po njegovem gre za namerno diskreditacijo novih programov in strank: “Če bi na nacionalki res pravično in enakovredno izpeljati soočenja za vse stranke/kandidate, potem bi to po mojem moralo izgledati tako – ena oddaja trenutnim parlamentarnim strankam, ena oddaja novim strankam in še zadnja oddaja s skupnim nastopom starih in novih, pa naj se kreše.”

V nadaljevanju je kritičen tudi do voditeljev: “Brez smisla, brez pikrosti, sarkazma, brez odločnosti, brez avtoritete, ma brez vsega.” Posebej ga je razočarala pasivnost Dejana Ladike, pri Tanji Gobec pa ga je zmotila njena domnevna pretirana naklonjenost Alenki Bratušek, obema skupaj pa je zameril, da nista uspela vzeti besede podpredsedniku SDS Černaču ob samovoljnem branju protestnega pisma.

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]