“SDS bi v razviti demokraciji morala skupaj s predsednikom na smetišče zgodovine”

29. Maj 2014 14:52

shod_majniska_dekleracija_2014_2Rezultati evropskih volitev so zaskrbljujoči v več pogledih. Eden izmed njih je nizka volilna udeležba. Zlasti nazorsko levo usmerjeni volivci niso videli smisla v političnem udejstvovanju. Pričakovano je slavila stranka pravno-močno obsojenega predsednika, sledili sta povezani NSI in SLS, šele na tretjem mestu je bila prva leva stranka v nastajanju. Nedvomno so bili največji poraženci SD, začenja Blaž Simončič.

V nadaljevanju pa v svoji analizi, v kateri spomni tudi na nekatere zgodovinske dogodke, ugotavlja, da je žaljivo do naših prednikov in krvavo izborjene demokracije, da je prišlo tako malo ljudi na volitve. Meni, da čeprav nismo zadovoljni s politiko in institucijami evropske unije je ogledalo družbe v kateri živimo.

Naj si bomo zadovoljni ali ne, potrebno si je naliti čistega vina. Prepričan je namreč, da bi bilo brez evropske unije majhnemu narodu v globalno povezanem svetu težko. Imamo pa možnost in dolžnost spreminjati skupnost. Vsak volilni upravičenec ima orožje v svojih rokah. Z orožjem pa je potrebno ravnati odgovorno in preudarno.

Na žalost pa orožje najpogosteje uporabljajo zvesti pripadniki strank s skrajnimi stališči. Pri nas je  to stranka SDS, ki bi v razviti demokraciji morala skupaj s predsednikom na smetišče zgodovine, še med drugim ocenjuje bloger.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]