Se je minister Peršak začel bati za svojo glavo?

4. Jan 2017 13:23

Sagi Slovenske filharmonije še (vsaj nekaj tednov) ni videti konca. Medtem, ko je zaradi stavke odpadel tradicionalni novoletni koncert, direktor Damijan Damijanovič pa ne namerava odstopiti, se je minister za kulturo Tone Peršak odločil, da se bo o razrešitvi Damijanoviča odločil po opravljeni reviziji.

Marijan Zlobec, ki na svojem blogu redno poroča o dogajanju v Slovenski filharmoniji, se je tudi tokrat odzval na omenjene premike v tej zgodbi v katero se je bolj aktivno vključil tudi minister Peršak.

Po odpovedi Novoletnega koncerta in objavi pisem Strokovnega sveta javnega zavoda Slovenska filharmonija ministru za kulturo Antonu Peršaku, se je minister vendarle nekoliko bolj angažiral. Ne nazadnje ima dovolj dokumentov in argumentov še sindikat SVIZ, pa tudi Glosa, obveščena sta državni zbor in državni svet Republike Slovenije.

Jasno je, da ministra lahko takoj odstavi predsednik vlade, ki je doktor prava in bo lahko zelo hitro prepoznal že vso pravniško “šlamastiko” (kako grdo lepa in primerna beseda) v vrsti dokumentov… nadaljevanju na blogu.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]